Selecteer een pagina

ECHT ÁLLE HAARTJES ZWART

Zwarte poes buiten op tafelPhoebe is een poes die van aandacht houdt. Zeker nu de baasjes niet thuis zijn komt ze schoot en handen te kort. Ze is graag op haar buitenkussen onder het afdak voor de keuken. Echter zodra ik via de voordeur binnen kom loopt zij al in de woonkamer terwijl ik m’n jas ophang. Ik wordt begroet met een boink tegen mijn been en zij draait dankbaar rondjes terwijl ik haar uitgebreid aai. Haar vacht is zacht en vol en echt zo zwart als zwart maar kan zijn. Niet één wit haartje … waar dan ook! Wanneer ik haar op de foto wil zetten kom ik dan ook drastisch licht te kort. Twee hele smalle rondjes glanzend groen in een compleet zwart gezichtje. Straks buiten maar een herkansing.

Eerst eten nu, stiefzus Sissy boven (die komt niet graag beneden) zit vast ook met smart te wachten. Geduldig wacht Phoebe terwijl ik op het aanrecht ieders bordje vul. Haar bordje staat amper op de vloer en ze loopt al te smakken. Ik heb je net uitgebreid geaaid, jij komt niks te kort hoor. Wanneer ik wat later weer beneden kom zit zij op haar buitenkussen te wassen.

Zwarte poes geeft kopjes aan stoeltje buitenWanneer ik naar de tuintafel loop komt ze meteen weer mee. Er was wat haar betreft nog lang niet genoeg gekroeld. Zodra mijn hand van hoogte wisselt, verplaatst zij mee. Op de stoel, op de tafel en weer op de stoel. Grappig, maar voor een foto is ze toch echt even m’n handen kwijt. Ik kroel haar tot ze languit ondersteboven op tafel ligt. Voor ik een foto kan nemen staat ze alweer aan de rand te kijken hoe ze zo snel mogelijk weer handen kan voelen.

Met heel veel kroel en knuffel en een hoop mislukte pogingen heb ik dan toch eindelijk een paar foto’s voor bij haar blogje. Ze heeft snel door dat ik haar telkens loslaat. Pas wanneer ik haar met mijn vingers om de rugleuning van de stoel kriebel, begint ze spontaan de stoel te koppen en geeft ze me even de kans.

Genoeg nu, ze wil echte aandacht en ik vind het buiten wat fris. Languit vleit ze zich binnen op de bank naast en over mijn schoot. Dan voel ik haar natte tandjes zachtjes happen aan mijn hand. Ze wil meer zoveel is duidelijk.

Facebook
Facebook
Google+
Twitter
Pinterest
Pinterest