Selecteer een pagina

DE HEER DES HUIZES HOUDT TOCH VAN KROELEN

heer des huizesDe heer des huizes vertrouwd mij niet. Vanaf het moment dat ik binnen ben houdt hij me in de gaten. Liefst vanaf een plekje waar ik hem niet gelijk zie, zoals op de stoel onder de tafel. En als ik dan daar kijk om te checken of ie er zit dan verplaatst hij snel naar een volgende stoel. Ik pak de bordjes voor hem en zijn drie stiefzusjes en open een blikje zachtvoer. Direct hoor ik zijn nageltjes (snel dichterbij) op de vloer tikken. Als één van de stiefzusjes ook dichterbij komt doen ze een beetje lelijk tegen elkaar. Het voer is sinds een poosje meer afgestemd op wat ze nodig hebben, daar zijn ze het uiteraard niet mee eens. Als het lekker is lust iedereen altijd meer, desnoods de portie van een ander.

Inmiddels een paar dagen verder ziet Tommy dat de anderen knuffels en aaitjes komen halen en dat wil ie zelf eigenlijk ook wel. Wanneer ik richting hem beweeg dan is 1 stap van mij voor hem 2 stapjes weg. Maar wanneer ik gewoon rustig blijf zitten komt hij langzaam toch naar me toe. Het eerste wat ik voel is een strijk langs mijn been. Ik raak zijn staart aan en heel zacht hoor ik dat hij knort. Dan klop ik naast me op de bank en ja hoor hij springt bij me. Zet zelfs een pootje op mijn been en laat uitgebreid zijn kop kroelen. Het knorren is nu harder en als ik stop praat hij zelfs een beetje. Mijn hand ligt op m’n been en hij duwt zijn natte neusje er langs voor meer kroel. Dan pak ik met mijn vrije hand m’n mobieltje voor een filmpje om naar de baasjes te sturen. Zodra ik op hem richt wordt het te eng, het volgende moment bespied hij me weer half verscholen achter het keukenkastje,

Even later speel ik zittend op de vloer met één van zijn stiefzusjes. Langzaam komt hij toch weer dichterbij. Nee, hij komt niet meespelen, maar vindt het toch wel interessant.

Als stiefzusje het voor gezien houdt lig ik op mijn buik op de vloer. Hij komt dichterbij en mijn hoofd krijgt kopjes. Al knorrend laat hij mij met twee handen zijn wangen kroelen en ik mag zonder dat hij vertrekt ook weer rechtop gaan zitten. Ik was gewaarschuwd dat hij soms wat fel kan reageren als er naar zijn smaak te lang wordt gekroeld. Vooralsnog kan hij er geen genoeg van krijgen, bij het opstaan volgt hij mijn hand om zo lang mogelijk contact te houden.

Na mijn rondje kattenbakken uitscheppen stapt hij er als eerste in om een plasje te doen. Hij moet de dames immers laten weten dat hij hier de heer des huizes is. En dan lokt het zonnetje buiten. Hij stapt door het luikje in de afgeschermde tuin en even later zit hij op het schuine stukje vensterbank voor het raam. Een glad en onhandig plekje, maar als ie mij niet meer in de gaten hoeft te houden zoekt ie vast een beter/lekkerder plekje.

Facebook
Facebook
Google+
Twitter
Pinterest
Pinterest