Selecteer een pagina

EEN TENTOONSTELLING VOOR HET HELE GEZIN

De Kunsthal in Rotterdam staat een paar maanden in het teken van ‘Kattenliefde’. Een echte aanrader!

Met de museumjaarkaart kun je meteen doorlopen. In de eerste ruimte van de tentoonstelling wordt je overweldigd door levensgrote prachtige kattenfoto’s van Marie Cécile Thijs. Het thema waarin de foto’s zijn gemaakt benadrukken het koninklijke van de kat.

De kat is blijkbaar al vele jaren een bron van inspiratie voor kunst. Zo zijn er schilderwerken van stillevens met de kat in een hoofdrol. Een diversiteit aan affiches en posters, die overigens ook te koop zijn. Hebbedingetjes van katten, boeken over katten.

Wanneer je dit klassiekere deel van de tentoonstelling langs bent geweest kom je in een soort van tuinkamer. De ruimte is licht en geeft een gevoel van buiten met veel groen. Kinderen (en volwassenen uiteraard ook als zij dat willen) kunnen hier ‘kat zijn’ door kattenkaraoke te doen of zelf als kat op de foto gaan. Tussen al dat groen spelen doorlopend kattenfilmpjes op verschillende monitoren met superschattige hoofdrolspelers in lieve en grappige situaties.

Behalve veel koopwaar voor de mens is er ook kunst voor de kat te koop. Een echte ‘Copy Cat Art Scratcher’ ofwel een schilderij van de Mona Lisa welke niet op een schildersdoek, maar op een krabplank is bedrukt. Best humor dat de kat z’n nageltjes aan de Mona Lisa mag scherpen.

De tentoonstelling is nog tot 14 januari 2018 te bezoeken. Een uitstapje wat in de kerstvakantie vast gewaardeerd zal worden. Of ga eerder, dan is het vast ook minder druk en laat je verrassen door al het moois en leuks!

Facebook
Facebook
Google+
Twitter
Pinterest
Pinterest