Selecteer een pagina

DE VRIENDELIJKSTE BEJAARDE

Jasper is een heer op leeftijd en heeft wel wat meegemaakt. Maar niet alleen is ie naar mensen supervriendelijk ook kan hij met soortgenootjes van verschillende leeftijden goed overweg. Wanneer ik binnen kom is hij het die me gelijk komt begroeten. Zachtjes praat hij tegen me en krijgt meteen een aai. Wat op zijn beurt weer beloond wordt met geknor. Terwijl hij mee loopt naar de keuken tikken zijn nageltjes op de vloer. Het intrekken van zijn nageltjes (met name achter) lukt niet goed meer. Dat hoort er nou eenmaal bij als je de respectabele leeftijd van 17 jaar hebt bereikt. Als eerste krijgt hij eten, daarna de anderen pas. En hoewel hij zeker niet de grootste is laat iedereen zijn bordje met rust. Ik was gewaarschuwd dat hij soms niet zoveel eetlust heeft, maar tot nog toe gaat dat goed. Één keertje moest hij spugen, maar at het nog warm weer vrolijk op. Na het eten maakt hij een rondje langs zijn fijne plekjes om uiteindelijk bovenin de krabpaal in zijn ‘gereserveerde’ hangmat te gaan liggen. Spelen hoeft ie zelf niet zo nodig, kijkt liever naar het jonger spul dat tikkertje speelt, soms sjezen ze zelfs in volle vaart bij hem de paal in en roetsen over hem en zijn hangmat heen. Z’n koppie draait mee die onbesuisden achterna. Maar zodra het zonnetje weer naar binnen schijnt sluit hij z’n ogen en doet een dutje. Hij weet prima hoe ‘fijn oud worden’ moet.

Misschien is op de foto opgevallen dat hij een beetje zielig lijkt te kijken. Hij heeft namelijk een bult boven zijn linkeroogje waardoor dat ooglid een beetje naar beneden wordt gedrukt. Bultje stelt niks voor, baasjes hadden het bij de dierenarts al eens na laten kijken, bleek alleen vocht te zijn. Helaas kwam het gewoon weer terug na behandeling. Omdat hij er helemaal geen last van heeft mag het nu gewoon blijven zitten.

Nu de zon weer weg is en hij al minstens zes keer door de anderen is gestoord komt hij z’n hangmat weer uit. Eerst wat drinken, dan wat aandacht halen en vervolgens op de stoel onder de tafel. Hier is het vast rustiger en kan hij écht slapen.

Jasper heeft maar weinig nodig … fijn oud worden doe je zo!

Facebook
Facebook
Google+
Twitter
Pinterest
Pinterest