Selecteer een pagina

ALTIJD HET LAATSTE WOORD

Dit schattige Brittenmeisje is dol op gezelschap. Ze daagt niet alleen haar broertjes uit, maar is een heuse kletskleuter als ze het tijd vindt dat er aandacht voor haar moet komen. En zodra ze dan haar zin krijgt en je pakt haar op dan stribbelt ze al snel een beetje tegen onderwijl kronkelend en piepmauwtjes slakende. Ze is weer los en blijft om me heen draaien. Wil duidelijk aaitjes over haar rug en kriebels onder haar kin. Gevolg is dat ik bij haar op de vloer lig en laat dat nou precies de bedoeling zijn. Haar broertjes bekijken van een afstandje hoe zij zich laat kroelen, een halfbakken wasje doet, mijn hand krijgt een paar likjes mee en nog meer kroelen. Met veel lieve geluidjes laat ze iedereen weten dat zij het enorm naar haar zin heeft mocht het anderen ontgaan zijn. Na een paar minuutjes ga ik weer rechtop zitten en leeft zij zich uit op de krabplank. Één van haar broers komt nu een aai bij mij halen en als een jaloerse kleuter laat ze direct weer van zich horen.

Ik pak een propje en knikker dat de keuken in. Met een sliding is ze er in no-time bij. Geeft het een paar meppen en laat haar broer er dan mee vandoor gaan. Geen punt, genoeg andere leuke speeltjes.

Het wordt een hengel, zo kan ik blijven zitten terwijl zij nog steeds liggend naar het muisje graait. en als het speeltje net te ver weg is om uit liggende houding te kunnen pakken dan is ze opnieuw die kletskleuter. Ze mekkert dat ’t dichterbij moet komen. Daar kom ik bijna aan tegemoet en plof de muis achter haar rug en trek weer weg. En snelle rol over de vloer en haar voorpootjes zo ver mogelijk uitgestrekt kan ze er net niet bij. Maakt haar niks uit ze blijft graaien alsof haar pootjes ineens langer zullen worden. Haha! Dan zwaai ik de hengel weer in de lucht en tik met het muisje haar buik aan. Razendsnel heeft ze die prooi in alle vier pootjes en krijg ik ‘m niet meer terug. Op het draadje van de hengel wordt driftig gekauwd. Met de punt van de hengel tik ik op de grond, ze is er door afgeleid en het muisje zwiert weer boven haar. En hoewel ze duidelijk zin heeft in spelen is overeind komen blijkbaar geen optie. Ik laat haar de hengel overmeesteren en zelfs nu die tussen haar pootjes ligt blijft ze er mee in gesprek.

Voor mij het sein om ook de anderen wat aandacht te (mogen) geven, Zij vermaakt zich nu prima alleen.

Facebook
Facebook
Google+
Twitter
Pinterest
Pinterest