Selecteer een pagina

ZO GEWEND OM BUITEN TE STRUINEN

Ik werd gebeld of ik gelegenheid had om per morgen de komende weken voor Flip te zorgen. Het was eigenlijk (voor deze vrijbuiter) al goed geregeld, maar ze kwamen net terug van de dierenarts en nu moest de schat een kuurtje medicijnen. Hij zou daarin niet de makkelijkste zijn. Na dezelfde avond nog kennisgemaakt te hebben konden de baasjes met een gerust gevoel op vakantie. Flip kreeg ‘huisarrest’, want hij moest er natuurlijk wel zijn als het tijd was voor zijn kuurtje.

De medicijnen mochten tegelijk met zijn eten en dat at hij met graagte op. Zolang dat het geval zou blijven hoefde er geen noodgrepen met ovenwanten en/of  badlaken aan te pas te komen. Een schootkat was hij sowieso niet, des te fijner dat er geen serieuzer aanpak nodig bleek. De pleisters op het aanrecht konden daar lekker blijven liggen. Na een paar dagen was zijn eten op deze manier toch minder aantrekkelijk. Een theelepel natvoer met zijn medicijnen likte hij compleet schoon. Tja als je altijd genoeg hebt aan brokjes en je muisjes en vogeltjes buiten dan lijkt zo’n theelepeltje ineens op de prooi die je al een paar dagen mist.

We hadden verwacht dat hij enorm zou zeuren om toch buiten te mogen, maar hooguit de eerste vijf minuten deed hij daar zijn best voor en daarna helemaal niet meer. Hij kletste me de oren van het hoofd en kwam luid knorrend lekker liggen op de bankleuning voor het raam. Een poosje kroelen en spelen, oppassen voor mijn vingers, want dan is ie ineens die felle jager die hij buiten is.

Na een weekje was de kuur klaar en mocht hij weer naar buiten, In eerste instantie wilde hij niet eens. Elke stap die ik zette kwam hij gezellig mauwend mee. Na het verschonen van de kattenbak werd die meteen weer ingewijd en nam hij vanzelfsprekend plaatst op de bankleuning. Toen de volgende dag het zonnetje scheen lokte het buiten toch en kwam hij weer in zijn normale vrijbuiter gedrag. En kwam ik tegen de avond voor zijn eten dan stond Flip al op me te wachten.

Mauwmauw kijk mij eens tevreden rollen, mauwmauw knorknor! Ik ga hem zeker missen.

Facebook
Facebook
Google+
Twitter
Pinterest
Pinterest