Selecteer een pagina

ER WORDT AL OP ME GEREKEND

Als Bente alleen thuis is valt er zo (wonend op één hoog) weinig te beleven. Ze weet graag wanneer ze weer gezelschap krijgt en heeft een plekje onder het raam op de verwarming uitgekozen. Als er nu buiten beweging is heeft zij daar gelijk zicht op. De baasjes weten van dit plekje en hebben een kleedje voor haar neergelegd zodat ze daar achter het gordijn lekker kan liggen. En nu het kouder wordt is het nog eens extra lekker als ook de verwarming aanspringt. Wanneer ik buitenom aan kom lopen zie ik haar niet, want omdat er geen vensterbank zit ligt ze net onder raamhoogte. Waarschijnlijk heeft ze mij wel aan zien komen (en anders wel gehoord), ze is al achter de voordeur zodra ik die open. Met een gezellige prrrrt en haar staart in de lucht wordt ik begroet. Ik doe mijn jas uit en zij rent de gang uit richting woonkamer. Ondertussen hang ik mijn jas aan een hangertje en komt ze alweer terug om te kijken waar ik blijf.

Lapjespoes eet grasSamen gaan we naar de woonkamer, daar eet ze de laatste brokjes uit haar bordje en vul ik die weer aan. Ik neem plaats op de bank en zij springt er meteen bij. Laat zich lekker op haar zij vallen zodat ik haar buik kan aaien. Maar eigenlijk wil ze alle kanten kroelen dus is ze steeds in beweging om alle kanten voor te draaien. Op mijn schoot, naast mijn schoot en dan weer over de rugleuning naar m’n andere hand. Onder luid geknor en regelmatig een purrrr geniet ze van de aandacht. Dan ineens ziet ze een propje en vliegt daarmee door kamer en gang.

Nu ze zelf lekker speelt schep ik de bak uit. Naast mijn hoofd staat een plantje op de boekenkast en al snel is ze daarbij gaan zitten om lekker van dat plantje te snoepen. Aan het plantje te zien is dat een vast ritueel. Klaar met de bak en zij klaar met knabbelen spelen we samen een poosje met de hengel. Nu is ze moe (of ze is het zat, dat kan natuurlijk ook) en lig ik bij haar op de grond. Nog even uitgebreid kroelen en dan ga ik weer. Als ik mijn jas aantrek staat ze alweer achter me te kijken, nog een laatste aaitje en ik vertel haar dat de baasjes er vanavond weer zijn.

Zodra ik de deur dichttrek zie ik haar op weg naar de verwarming, voor een dutje of lekker de beweging van mensen bekijken. Meer Bente lees je hier.

Facebook
Facebook
Google+
Twitter
Pinterest
Pinterest