Selecteer een pagina

BEEFSNIPPERS BEESTACHTIG LEKKER

Blauwe Brits Langhaar kijkt gretig omhoog.Voor ik de deur open heeft hij mij allang gehoord. Zijn eerste begroeting is een lange miauw, of eigenlijk meer een ‘Miiiiiiewww’ zoals een kitten klinkt. Aangezien dit een stoere kater van een jaar of vier is klinkt dat superschattig. En als ik dan niet snel genoeg ben met aaien krijg ik een vol gewicht kopje tegen m’n been. Hij blijft om mij heen draaien en koppen tot ie geaaid worden. Die vijf stappen om eerst m’n handen leeg te maken daar wordt niet op gewacht. En die Miew is maar eenmalig bij binnenkomst, daarna beperkt hij zich tot knorren, heel veel knorren.

De mensen waar ik voor de katten zorg weten dat ik niet zo van de kattensnoepjes, maar eerder van het aandacht geven ben. Bijna iedere kat is te paaien met z’n eigen brokjes zodra het uit je hand gegeven wordt. Zo ook Mister H. Maarrrrrr vandaag schoof ik de kattenspulletjes op tafel een beetje aan de kant en in een flits was daar deze blik en een enorm gefixeerde kat. Je zou denken dat hij op het geluid van een speeltje reageerde, maar zo heftig had ik van hem nog niet eerder gezien. Ik had een zakje laten kraken, met wat ik afdeed als snoepjes. Na deze reactie bekeek ik het zakje eens beter en er blijken stukjes beefsnippers in te zitten.

Tja, als ie daar dan zo dol op is en ik dat zojuist heb getriggert dan krijgt hij er natuurlijk van. Terwijl ik er eentje uit ’t zakje vis zit Mister H. braaf te wachten voor mijn voeten. Langzaam beweeg ik mijn hand met de beefsnipper naar hem toe en zodra ik laag genoeg ben komt hij omhoog. Blauw Brits Langhaar eet beefsnippers uit de hand.Staande op zijn achterpoten leunt zijn voorpootje voorzichtig op mijn hand en pakt hij de beefsnipper tussen z’n tanden. Het volume knorren gaat omhoog en hij maakt smak- en eetgeluiden alsof ie een heel beest verscheurd. Haha! Te snel is het op en likkebaardend is zijn blik weer vol verwachting op mij. Ik sta immers nog met dat zakje in mijn hand. Nadat ik er nog twee uit het zakje heb gepakt leg ik dat (goed afgesloten) eerst weg en geef hem nu twee beefsnippers tegelijk. Net zo voorzichtig als de eerste hapt hij ze uit mijn hand. Terwijl hij stoeit met een overdwars beefsnipper in zijn bek ga ik op de grond zitten. Alweer op en ik steek mijn hand uit. Met die hand komt hij kroelen, dan even likkebaarden en weer verder kroelen. Hij stapt op mijn schoot en claimt nu beide handen. Dat houden we wel een poosje vol zo.

Volgende keer weer je eigen brokjes, maar af en toe die beefsnippers houden we er in!

Lees ook In Love met Mister H. & Libelle voor het raam 

Misschien heeft jouw dierenwinkel ze ook en anders bestel je ze gewoon op interenet. Overigens is het gemaakt van kip en 100% natuurlijk.

Facebook
Facebook
Google+
Twitter
Pinterest
Pinterest