Selecteer een pagina

EEN LEVENDIGE LIBELLE

Het weer is warm en zonnig. En daardoor ook voor de binnenkat genieten. De ramen staan een stukje open voor wat frisse lucht en dan vliegt er ook wel eens een ‘zoemertje’ spontaan naar binnen. Mister H. ligt op zijn vaste plekje bovenaan de trap, zo houdt hij alles in de gaten. Ineens veert hij in twee sprongen de trap af. Zijn aandacht gericht op het raam. Ik hoor het ook, daar fladdert wat achter de luxaflex.

Via het krukje en de tafel beweegt hij langzaam naar de vensterbank. Daar past hij precies tussen de twee plantenbakken met stekjes. Maar daar zit die fladderaar natuurlijk niet, die zit een stukje verder, achter de plantenbak waar voor hem geen plek is. Voorzichtig steekt Mister H. zijn poot tussen de luxaflex en begint wat te graaien in de richting van het gefladder. Het is een libelle, en hoewel Mister H. niet bij hem kan, voelt ie wel het gewapper van die kattenpoot en de luxaflex. De libelle vlucht omhoog en Mister H. steekt zijn poot op steeds weer nieuwe plekjes tussen de luxaflex in de hoop de libelle te vangen. Wat langzaam en voorzichtig begon wordt nu steeds feller en daarbij uit het oog verliezend hoe smal die vensterbank wel is. Wanneer hij op z’n achterpoten staat en met beideLibelle in de vensterbank voorpoten door de luxaflex hengelt gaat het mis. Teveel op het randje glipt hij er vanaf, gekletter van de luxaflex (die hij overigens niet vast pakt) en met een bonk staat hij nu op z’n achterpoten languit voor de vensterbank.

Zo helemaal kat eigen, alsof dat de bedoeling was, kijkt hij mij eens aan, gaat gewoon zitten en wast een poot. Nee hoor, helemaal niet geschrokken. M’n poot even wassen was precies het plan. Jaja! Onge├»nteresseerd loopt hij een paar passen weg van het raam om zich midden op de vloer in het zonnetje verder te wassen. De libelle hoor ik niet meer, ik trek de luxaflex op en hij lijkt nog compleet. Met m’n handen maak ik een kommetje en help ‘m weer het raam uit. Mister H. komt niet meehelpen maar is wel gestopt met wassen en slaat mij gade. Libelle weer buiten, luxaflex weer naar beneden. Over tot de orde van de dag.

Een bordje vullen met brokjes zorgt ook voor de benodigde eiwitten daar heeft Mister H. die libelle helemaal niet voor nodig. Tevreden knorrend strijkt hij langs mijn been op weg naar het eten.

Lees ook In Love met Mister H.

Facebook
Facebook
Google+
Twitter
Pinterest
Pinterest