Selecteer een pagina

HET OCHTENDRITUEEL VAN DE DRIE MUSKETIERS

Rood met witte kater, Musketier GroteRooieVan de drie musketiers is Grote Rooie altijd de eerste die bij me is. Ik heb al gemerkt dat knuffelen voorrang heeft op eten. Ook vandaag is alle zachtvoer op en in het bakje met de lekkerste brokjes liggen alleen nog wat kruimels. Maar nee, er wordt niet gezeurd om eten in plaats daarvan trekt ie z’n liefste snoetje om mij te lokken hem te gaan aaien. Missie geslaagd hoor en hij draait lekker alle kanten voor om uitgebreid gekroeld te worden. Ik vul de brokjes aan en loop door om de post te pakken. Andere dagen komt dan Tommie de trap af om zijn portie aandacht vragen. Vandaag niet, zou hij al buiten zijn? Het is ook zulk lekker weer.

Nog geen drie stappen verder hoor ik gemekker van de bank komen. Het is Zwartje die vindt dat het zijn beurt is voor een kroelsessie. Heerlijk over z’n buik hij ligt alvast op z’n rug. Soms pakt hij dan met alle vier zijn poten (gelukkig wel voorzichtig) mijn arm beet zodat ik nog even door ga. En als ik dan eenmaal toch stop ligt z’n wang spontaan in mijn hand en hengelen z’n pootjes naar m’n andere hand. Ja, hij doet z’n best om mij voor zichzelf te hebben. Haha!

Tijd om het eten klaar te zetten en ondertussen drentelen de heren heen en weer door de openstaande keukendeur. Als het eten er staat is er nog geen Tommie. Maar eens even checken of hij boven is. Hij ligt languit op het bed en gaapt en strekt  ’s uitgebreid. Opstaan is ie niet van plan. Met z’n ‘knijpoogjes’ en een beetje geklets lokt hij mij dichterbij. Ook hij krijgt een uitgebreide aaibeurt en wandelt dan voor mij uit de trap af naar de keuken. De anderen zitten buiten in de zon hun snoetje te wassen. De bordjes zijn nog niet leeg, ze vinden het lekker om steeds een beetje te eten.

Tussen het wassen door ziet Zwartje de vogeltjes bij de buren van hun voer eten. Hij heeft duidelijk niet de behoefte er eentje te willen vangen, maar wil het wel graag wat beter bekijken en zoekt een plekje naast de afscheiding met vrij zicht. Dat wassen is meteen klaar.

Cyperse kater rekt zich uit, Musketier ZwartjeAan de tuintafel kroel ik verder met de anderen en dan is het tijd voor hun vaste rondje ‘buurt’. De rode musketiers verdwijnen door een opening in de schutting en Zwartje ligt inmiddels midden in het pad. Na het omspoelen van de bordjes van gisteren is het tijd om te gaan. Via het luikje in de keukendeur kunnen de mannen zelf in en uit lopen. Toen het regende zaten ze lekker binnen, maar nu zijn ze liever buiten.

Af en toe lopen er ook twee poezen in de tuin. Vooral Tommie moet daar niks van hebben. Dan schuilt zo’n poes onder de tuinstoel of achter een plantenpot tot Tommie vertrekt. Gisteren gaf Zwartje één van deze  poezen een likje op haar voorhoofd, maar kreeg meteen een pets! Dan kijkt hij beduusd naar mij, maar doet haar niets terug. Tja te lief zijn heeft zo z’n nadelen. Poes had blijkbaar wel wat terug verwacht want zij maakte zich snel uit de voeten.

Dag mannen, tot morgen en niet teveel poezen mee naar huis nemen.

Facebook
Facebook
Google+
Twitter
Pinterest
Pinterest