Selecteer een pagina

KERSTVERSIERING OF KATVERSIERING?

Witte poes kijkt op gepaste afstand naar brandende kaarsen uit de kerstversiering.Kaarsen

Net als bij veel mensen zit hier de hele verzameling kerstversiering in een grote doos. Zodra die doos in de woonkamer komt zitten de katten er bovenop. Handiger is dan een dagje eerder de doos neer te zetten, want anders komt er van uitpakken niks. Een paar keer is er een boom in huis gekomen en om eerlijk te zijn, behalve vanaf de vloer tegen een balletje meppen werd die goed met rust gelaten. Ik vond het alleen zelf geen leuk klusje om die prikboom op en af te tuigen dus dat moest anders. Op de sidetable kwamen losse takken, een paar grote kaarsen op een schaal en her en der wat kerstversiering. Nog een kleine slinger lichtjes er tussen gewurmd en klaar. Die grote kaarsen was nieuw voor de poezen. Na nieuwsgierig de warmte van de vlam aan ’t neusje gevoeld te hebben, bleven ze op respectabele afstand.

Rode kater hapt in kerstslinger van de kerstversiering.Slingers

De doos werd uitgepakt en de vloer lag vol met slingers, kralenkettingen en verschillende maten ballen en pegels. De verlichting, plantjes en vazen dienen als ‘boom’ om de kerstversiering aan op te hangen. Wel moet ik oppassen dat de katten hun billen niet parkeren bovenop de kerstversiering die nog uitgespreid over de vloer ligt. Een schaal vol mandarijntjes wordt versierd met een slinger van ballen en sterren. Als het er eenmaal ligt houdt de mandarijnengeur de poezen op afstand. Maar nu ik er zo mee bezig was, bleek het uiteinde te aantrekkelijk. Ik voel weerstand en Amaretto heeft het eindstuk te pakken en hapt naar de draad. Niet breekbaar en geen stroomdraad … hij mag er gerust even mee spelen.

Grijze poes met kerstmuts uit de kerstversiering.Kerstmuts

Ondertussen stuit ik op een kerstmanpak inclusief muts. Soms weet je na een paar jaar amper meer wat er allemaal in die doos is beland. Deze kerstmuts is niet echt maatje kattenkopje, maar ach, tis ook niet de bedoeling dat de kat er de kerst mee rond blijft lopen, Haha! Even snel voor de foto leent Bibi zich wel voor. Nog sneller dan ie op d’r koppie zat ligt ie nu op de vloer.

Het kattenkerstmaal bestaat uit hun favoriete zachtvoer, vandaag eens niet aangevuld met onbeperkt brokjes, maar gewoon een buikje vol met zachtvoer. Ze hebben nul interesse meer in de kerstversiering, voorlopig wordt dat uitbuiken.

Facebook
Facebook
Google+
Twitter
Pinterest
Pinterest