Selecteer een pagina

grote-rooie-webWie kent dat niet? Er komt een kat bij je wonen, soms heeft deze al een naam en een andere keer heb je zelf een naam gegeven. Maar als ie dan een tijdje bij je woont dan noem je ‘m toch anders. Hier drie mooie oudere katers die in hun paspoort anders heten. Deze lieverd in het raamkozijn heeft de leuke naam ‘Appelmoes’ gekregen, maar in gebruik heet ie ‘Grote rooie’.

En dan heb je de donkere cyperse kater die ipv ‘Elmo’ naar ‘Zwartje’ luistert. En ik moet zeggen als ie in de schaduw zit dan is ie door z’n donkere doortekening ook best wel zwart.

Als laatste dan nog rood-witte ‘Tommie’ en die naam past hem, want in zijn paspoort en in het dagelijks leven heet hij nog steeds gewoon ‘Tommie’. En ja dat is ook een naam die lekker roept als je wilt dat hij komt. Alledrie kunnen ze 24/7 door het luikje in en uit. Stel je nou eens voor dat je ze ’s avonds wilt roepen, hoor jij jezelf al in de achtertuin roepen naar Appelmoes’? Ik zou ook even fronsen (wel met een glimlach) als ik dat in mijn buurtuin hoorde roepen. Haha!

Ik kom binnen via de achtertuin dus ze hebben me al gehoord voor ik bij de deur ben. Ze zitten me een beetje argwanend aan te kijken, maar Zwartje legt meteen de link met eten. Strijkt langs mijn benen, loopt naar ’t bordje en weer langs mijn benen. De andere twee kan ik voorzichtig aaien maar bewegen alleen hun kopje en komen nog niet in beweging. Ik vul de bordjes en Zwartje valt aan. Grote rooie komt in beweging en vraagt mijn aandacht, Tommie verkent eerst mijn tas en springt dan op tafel om ook aandacht te vragen. Alletwee hebben ze behoefte aan kroelen voor ze gaan eten.

zwartje-web tommie-web

Zwartje gaat vast naar buiten. Ziet een buurpoes in de tuin, maar negeert haar. Dan komt ook Tommie naar buiten en die blaast meteen naar buurpoes en jaagt haar weg. Net als Zwartje springt Tommie op de tuintafel. Daar hebben ze het voordeel van een goed overzicht en als bonus is het kroelhoogte. Beide kijken op de foto niet echt blij, denk dat het komt omdat het kroelen stopte voor het maken van de foto. Snel verder kroelen dus.

Weer binnen zit Grote rooie zich in het raamkozijn te wassen, maar aaien maakt ie tijd voor. Verder wassen komt daarna wel weer. Als ik later voor het raam langs fiets zit hij er nog en kijkt hij me na. De anderen zijn de wijk gaan verkennen en zie ik morgen wel weer.

buurpoes-webBuurpoes is een vriendelijk kat die het blijkbaar hier ook een fijne tuin vindt. De mensen die hier wonen houden ook enorm van diertjes en reken maar dat ze dat weet/merkt. Ze wordt graag aangehaald, maar kater Tommie ziet liever dat ze een andere tuin uitkiest.

Facebook
Facebook
Google+
Twitter
Pinterest
Pinterest