Selecteer een pagina

bente-webWanneer ik bij de kennismaking binnen ben, duurt het even voor ze tevoorschijn komt. Ze is nieuwsgierig en wil wel graag bij mij komen, maar als ze er dan bijna is gaat ze met een boogje toch weer iets te ver weg zodat ik haar nét niet aan kan raken. Ik blijf op de grond zitten en even later mag ik dan toch een aaitje geven … maar nog niet op haar kopje hoor, want dat is te eng. Ze reageert wel alsof ze meer wil zodra ik over haar rug ga, duwt ze voor een steviger aanraking zelf haar rug omhoog tegen m’n hand en draait dan om mijn hand heen voor meer aanraking. M’n andere hand ondertussen naar haar kopje en ze is weer weg. Voor nu laat ik het zo, voor haar is het al spannend genoeg.

De eerste oppasdag ligt ze in de woonkamer op haar kleedje op de bank en komt mijn richting op zodra ze me ziet. Ze praat ook een beetje en laat zich lekker aaien. Wanneer ik op de bank naast haar kleedje ga zitten komt ze er meteen bij en loopt zelfs over mijn schoot. Even later ligt ze met gevouwen pootjes weer lekker op het kleedje. Haar knormotortje spint tevreden, maar haar oogjes sluiten met mij zo dichtbij doet ze liever nog niet.

De tweede oppasdag komt ze al de gang inlopen bij binnenkomst. Knorrend en pratende raakt ze met haar zij mijn uitgestoken hand aan. In de woonkamer voel ik dat haar kleedje warm is. Ze kwam dus speciaal begroeten en was niet toevallig onderweg. Wanneer ik op haar hoogte kom om een foto te maken moet ik snel zijn. Het afwachtende is over, ze wil aandacht, knor, knor en nog meer knor.

bente-ligt-webHelemaal op haar gemak wijkt ze bij alles wat ik doe niet meer van mijn zijde. Als de klusjes klaar zijn en ik op de grond ga zitten laat ze zich met twee handen kroelen en legt ze nu zelfs haar kopje in mijn hand. Natuurlijk kroel ik haar wangen en zij vleit zich tevreden in een krul op de vloer. Mijn andere hand is voor haar buik en ja dat is fijn, zo lekker dat ze even haar oogjes sluit. Na een poosje trek ik mijn handen terug en zij staat op en gaat op haar kleedje liggen. Ze praat naar mij en gooit zich daar weer plat. Tis duidelijk de bedoeling dat we op de bank verder gaan.

Deze ongelooflijk lieve poes had even nodig om te wennen, maar dan is ze een en al knormotortje, gezelligheid en een enorme kroelkat.