Selecteer een pagina

Amaretto op de bankAl een aantal jaren genoot ik van m’n twee Britse Korthaar poezen en waren we dus eigenlijk compleet. Maar ja, als dan voor een éénjarig Brits katertje een thuis gezocht wordt, waar niet gefokt gaat worden, en dat katertje is in de kleur Cinnamon … dan vliegen de vlinders alweer in mijn buik. Eerst maar eens gaan kijken of zijn karakter bij de poezen zal passen en vragen waaróm hij weg moet.

Aanvankelijk wat schuchter, maar ook aanhalig leek zijn gedrag een goede match te zijn voor met de poezen. Hij woonde bij een cattery en het was de bedoeling geweest om met deze prachtkat te gaan fokken, alleen hij blijkt een genetisch foutje te hebben waardoor fokresultaten niet succesverzekerd zijn. Voor mij geen probleem en we spraken af dat wanneer het met de poezen samen toch niet zou lukken, dat hij weer bij hun kwam wonen. Die afspraak konden we meteen vergeten want de kennismaking verliep voorbeeldig.

Hij is veelal dichtbij, dringt zich op aan de poezen, zodat ze hem gaan wassen. Wil graag wat uitdagen omdat ie hoger in de hiërarchie wil en is nieuwsgierig naar het bezoek wat over de vloer komt. Hij houdt alleen niet van busjes met een schuifdeur en vervolgens de deurbel. Dan zet ie het op een brommen en vlucht met grote zwarte pupillen snel een verdieping hoger.

Speels, uitdagend en lief, mijn stoere vent met klein hartje.

Facebook
Facebook
Google+
Twitter
Pinterest
Pinterest