Selecteer een pagina

IMG_101-0187a webEen kat met een duidelijke wil en eigenlijk altijd zin in ‘wat-anders-als-brokjes’. Ze zal niks stelen van het aanrecht of van je bord, maar als het tijd is voor zachtvoer dan moeten andere katten niet denken dat ze een pauze kunnen inlassen. Bibi zal als een stofzuiger alles opeten zodra de ander omdraait. En ondanks dat er altijd brokjes beschikbaar zijn posteert zij zich naast dat bordje zodra je aanstalten maakt om iets in de keuken te gaan doen. Ze zit daar zeker niet in de weg (ook niet als er gekookt wordt) en zal ook nooit zeuren, maar dat indringende aankijken heeft wel erg veel weg van hypnotiseren.

Verder houdt ze van warmte en weet feilloos op welk plekje in huis ze moet zijn als de zon schijnt. Zodra ’s avonds of op een koude zondagmiddag de houtkachel wordt gestookt dan is dat the place to be. Eenmaal ‘doorbakken’ ploft ze met een diepe zucht languit op de koude vloer om even later weer opnieuw te beginnen.

Wat betreft dat eigen willetje doet ze gewoon niet mee als een ander (mens of dier) initiatief neemt. Ze geeft zich beslist niet over als jij wil kroelen en zij wil slapen, terwijl ze enorm van kroelen houdt, blijft dan toch zelfs dat knormotortje uit en doet ze net of jij er niet bent. Ook sluipt ze razendsnel in de kast en houdt zich dan stil als je haar kwijt bent.

Luieren kan ze als de beste, mijn eigenwijze hongerlap.

Facebook
Facebook
Google+
Twitter
Pinterest
Pinterest