Selecteer een pagina

Pippa ligt in de afgesloten tuinEens in de vele jaren is het zover en sta je op het punt een nieuwe kat in huis te halen. Alle keren hiervoor was er altijd wel ergens een nestje waar ik er dan eentje van nam. Deze keer keek ik op internet en de eerste foto die me aankeek, was mijn absolute favoriet. Een Britse Korthaar in de kleur silvershaded, zucht … zo mooi!

Ze was net een jaartje oud en de eigenaar zocht een goed nieuw adres. Gebeld, afspraak gemaakt en bij binnenkomst toonde ze al interesse. Superzacht (beetje Pers in de bloedlijn van moeder) en best wel klein van stuk. Ze had meer weg van een kitten dan van een volwassen poes. Ze kletste veel, lag constant over de vloer te rollen en van handen kon ze geen genoeg krijgen. Eten deed ze niet veel en na een paar weekjes was het mij wel duidelijk, deze poes gedroeg zich al die tijd gewoon krols.  Na een bezoekje dierenarts werd dat verholpen en een sterilisatie voor over een maandje gepland. Ook werd duidelijk dat ze een groeiachterstand had (waarschijnlijk al jong krols en niemand vond haar gedrag en eetpatroon vreemd) en dat ze daardoor ook zo koddig klein zou blijven.

Voor het eerst had ik nu een binnenkat en dat bleek reuze eenvoudig zo te houden. Alleen op echt mooie dagen is er de behoefte om mee te gaan in de ommuurde tuin. Zodra ik weer naar binnen ga, is ze in no-time weer naast me.

Heel gezellig, reuze aanhankelijk, mijn exclusieve knuffeltje.

Facebook
Facebook
Google+
Twitter
Pinterest
Pinterest